آشنایی با بیمه نامه عمر و مستمری طرح افق

بیمه عمر و مستمری در سراسر جهان یکی از پرطرفدارترین بیمه‌های عمر ‌است. این بیمه‌نامه یکی از انواع بیمه‌نامه‌های عمر انفرادی است که در آن بیمه‌گر تعهد می‌نماید در ازای دریافت حق‌بیمه، در صورتی که بیمه‌شده در طول مدت قرارداد فوت نماید، سرمایه فوت بیمه‌نامه و سرمایه‌گذاری حاصل شده از محل حق‌بیمه‌های پرداختی بیمه‌گذار را به استفاده‌کنندگان بیمه‌نامه پرداخت نماید و در صورتی که در پایان قرارداد، بیمه‌شده در قید حیات باشد، مبالغ حاصل‌شده از محل سرمایه‌گذاری حق‌بیمه‌های پرداختی بیمه‌گذار را به صورت یکجا یا مستمری به استفاده‌کنندگان پرداخت کند.

بیمه عمر طرح افق چیست؟

طرح افق یک بیمه ­نامه ۵ ساله می­ باشد که بیمه­ گذار حق ­بیمه را به طور سالانه پرداخت می­ نماید که در صورت فوت بیمه­ شده در طول مدت بیمه ­نامه علاوه برسرمایه فوت، مبلغ اندوخته بیمه ­نامه تا زمان فوت به ذینفعان تعیین شده در بیمه­ نامه پرداخت می­ گردد و در صورت حیات بیمه ­شده تا پایان مدت بیمه­ نامه اندوخته به ذینفع حیات پرداخت می­  گردد. در صورتی­که بیمه ­شده پس از پایان مدت بیمه­ نامه (۵سال) در قید حیات باشد بیمه­ گذار می ­تواند اندوخته تشکیل شده در بیمه ­نامه را به صورت یکجا و یا مستمری دریافت نماید و یا نسبت به ادامه بیمه ­نامه به مدت ۲۵ سال طی بیمه ­نامه با حق بیمه یکجا نیز اقدام نماید.

راهنمای خرید

جهت خرید بیمه‌نامه عمر و مستمری طرح افق و تضمین آینده خود و خانواده‌تان می‌توانید با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت و یا با کلیک بر دکمه زیر اقدام نمایید.

سوالات متداول

تنها امکان تغییر ذینفع، آدرس و شماره تماس در طول مدت بیمه­ نامه برای بیمه­ گذار وجود دارد.

بله، مشروط بر اینکه مجموع سرمایه‌های خریداری شده از مبلغ تعیین شده توسط بیمه مرکزی و دستورالعمل بیمه دی تجاوز نکند امکان‌پذیر است. لذا بیمه‌شده می‌بایست اطلاعات بیمه‌نامه‌های صادره و در جریان صدور خود را در اختیار شرکت بیمه جدید قرار دهد.

بله، بیمه­ گذار می­تواند از ابتدای سال سوم تا ۹۰درصد ارزش بازخرید بیمه ­نامه را می­تواند درخواست وام نماید.

مدت بازپرداخت اقساط وام «یکساله – دو ساله – سه ساله» بوده و نحوه بازپرداخت آن «ماهانه – دو ماهه – سه ماهه» می­باشد. کارمزد وام اعطا شده حداقل ۴% بیشتر از سود فنی بوده و در زمان اخذ وام به اطلاع بیمه­ گذار خواهد رسید.

بر اساس آیین­ نامه بیمه مرکزی نرخ سود تضمینی برای دو سال اول بیمه‌نامه ۱۶ درصد، دوسال دوم ۱۳ درصد و از سال پنجم تا انتهای مدت بیمه‌نامه ۱۰ درصد می‌باشد.

بله، طبق ماده ۱۱ آیین­ نامه ۶۸ مصوب شورای عالی بیمه به کلیه ذخایر ایجاد شده در بیمه­ نامه های زندگی علاوه بر سودهای تضمین شده، سالانه سود مشارکت در منافع به بیمه­ گذاران پرداخت می‌گردد.

  • سود مشارکت برای سال ۱۴۰۰، برابر ۲۸/۲۸ درصد
  • سود مشارکت برای سال ۹۹، برابر ۴۱ درصد
  • سود مشارکت برای سال ۹۸، برابر ۸/۲۹ درصد
  • سود مشارکت برای سال ۹۷، برابر ۲/۲۲ درصد
  • سود مشارکت برای سال ۹۶، برابر ۲۲ درصد
  • بیمه­ نامه دارای اعتبار و جاری باشد. بیمه­ نامه­ های فسخ شده، ابطال شده، بازخریدشده یا معلق، مشمول دریافت وام نمی­ باشند.
  • دو سال تمام از مدت بیمه ­نامه گذشته باشد.
  • حق ­بیمه دو سال تمام پرداخت شده باشد.
  • بیمه ­نامه دارای ارزش بازخرید باشد.
  • بیمه ­نامه در زمان درخواست وام هیچگونه بدهی نداشته باشد.در صورت داشتن بدهی هنگام درخواست وام، بدهی باقیمانده بیمه­ نامه بایستی توسط بیمه­ گذار تسویه شود.
  • در صورت اخذ وام قبلی،باید بدهی وام را به طور کامل تسویه کرده باشد.

خیر، برای دریافت وام نیاز به هیچ ضامنی نمی­ باشد.

بیمه­ گذار می­ تواند از ابتدای سال سوم تا ۹۰ درصد اندوخته بیمه­ نامه را برداشت نماید. در صورتیکه بیمه ­گذار وام جاری داشته باشد امکان برداشت از اندوخته میسر نمی­ باشد.

بله، ذینفع حیات بیمه‌نامه می‌تواند پس از پایان قرارداد اندوخته بیمه‌نامه را به صورت مستمری در بازه‌های ماهانه، دوماهه، سه ماهه، شش‌ماهه و سالانه با ضریب افزایش سالانه ۰%، ۵% و ۱۰%  به صورت مدت معین قطعی و یا به شرط حیات دریافت نماید.

بله علاوه بر سود تضمین، سود مشارکت در منافع نیز تعلق می­گیرد.

بله، در صورتیکه دریافت­ کننده مستمری از ادامه دریافت مستمری منصرف شود مبلغ بازخرید به صورت یکجا به ایشان پرداخت می­ گردد.

درصورت عدم پرداخت اقساط حق­ بیمه یا تاخیر در پرداخت در سررسید مقرر، مطابق شرایط عمومی بیمه­ نامه هزینه­ های بیمه­ نامه از محل اندوخته تامین و تا زمان تکافوی اندوخته، بیمه­ نامه­ ها معتبرخواهند بود. درصورت اتمام منابع اندوخته در هر بیمه­ نامه تعهدات مربوطه تعلیق می­گردد و بیمه ­گر هیچگونه تعهدی نسبت به پوشش ­های بیمه­ نامه مزبور نخواهد داشت. بدیهی است پس از تعلیق بیمه­ نامه­ ها، حتی درصورت واریز حق­ بیمه به حساب بیمه­ گر تعهدی متوجه وی نخواهد بود.

بیمه عمر دارای ماهیت متفاوتی نسبت به بیمه تأمین اجتماعی است. بیمه تأمین اجتماعی بیشتر ظرفیت خود را در بخش درمانی صرف می‌‌کند و بخش اعظمی از مبلغ دریافتی به عنوان حق‌‌ بیمه به هزینه‌‌های درمانی اختصاص داده می‌‌شود. یکی از مهمترین تفاوت‌‌های بیمه عمر و تأمین اجتماعی مبحث بازنشستگی است؛ در بیمه تأمین اجتماعی حتما باید مدت خدمت بر اساس جداول مشاغل به پایان برسد. (مثلا ۲۰ سال سابقه برای مشاغل سخت و زیان‌‌آور یا ۳۰ سال سابقه برای مشاغل عادی). اما در بیمه عمر واریز ۵ سال حق­ بیمه جهت استفاده از خدمات مستمری و بازنشستگی کافی‌‌ست.

به حق­ بیمه­ های بیمه تامین اجتماعی سود تعلق نمی­ گیرد در صورتی که به حق بیمه های عمر و مستمری علاوه بر سود تضمین شده سود مشارکت در منافع تعلق می‌گیرد.

در بیمه تامین اجتماعی با توجه به عدم امکان سرمایه­ گذاری امکان بازخرید وجود ندارد، در صورتی که در بیمه­ های عمر و مستمری با توجه به بخش سرمایه­ گذاری و تشکیل اندوخته در هر بیمه­ نامه، در هر زمانی در طول مدت بیمه­ نامه، بازخرید بیمه­ نامه و یا بهره­ مندی از سایر مزایا از قبیل دریافت وام و برداشت از اندوخته امکان­ پذیر بوده و در پایان مدت بیمه­ نامه اندوخته تشکیل شده به صورت یکجا و یا مستمری پرداخت می­‌گردد.

ضمن اینکه در بیمه­‌های تأمین اجتماعی، در صورت فوت بیمه ­شده جز مبلغ اندکی جهت هزینه کفن و دفن، سرمایه دیگری به ذینفعان پرداخت نمی­‌گردد. در صورتی که در بیمه­‌های عمر و مستمری علاوه بر بهره‌­مندی از پوشش­ ها در طول مدت بیمه­ نامه، در صورت فوت بیمه ­شده سرمایه از پیش تعیین شده جهت فوت به هر علت و یا فوت ناشی از حادثه بعلاوه اندوخته تشکیل شده تا زمان فوت به ذینفعان بیمه ­نامه پرداخت می­ گردد.

بله، ارائه بیمه‌های زندگی به اتباع غیرایرانی امکان­پذیر می­باشد، مشروط براینکه مقیم ایران بوده و مجوز کار و اقامت دائم را دارا باشد.